Interim recruitment via Habilis

Als organisatie is het soms lastig om zelf alle vacatures in te vullen. Het zoeken naar geschikte kandidaten kost tijd en moet zorgvuldig gebeuren. Habilis heeft hier zijn specialisme van gemaakt. We ondersteunen organisaties in de volle breedte bij hun recruitment vraagstukken. Daarom kun je bij ons ook terecht voor recruiters op interimbasis, waarmee je als organisatie maximaal flexibel bent in omvang van de periode en het aantal uren. Wij hebben meerdere interim recruiters in dienst, zoals bijvoorbeeld Christel Bernards.

Christel werkt al ruim 13 jaar bij Habilis. Ze begon als research consultant en in de loop van de tijd is ze steeds vaker als recruiter ingezet bij onze opdrachtgevers. Ze doet dit met veel plezier, met name door de enorme afwisseling. Het proces begint met de opdrachtgever die een of meerdere vacatures moet vervullen binnen afzienbare tijd en hierdoor behoefte heeft aan extra recruitmentcapaciteit. Christel: “Eerst verdiep ik me in de organisatie: wat voor organisatie is het? Welke cultuur heerst er? Waar zijn ze naar op zoek? Dit doe ik aan de hand van gesprekken met verschillende sleutelfunctionarissen uit de organisatie. Als ik hier een duidelijk beeld van heb, kan de werving van kandidaten beginnen. Ik zet vacatures uit via verschillende kanalen, zoek geschikte kandidaten via veelal LinkedIn en het Habilis netwerk. Hierna voer ik de eerste gesprekken. Als er dan een match is tussen het functieprofiel, de organisatie en een kandidaat kan deze worden geplaatst.”

Christel vertelt verder dat ze, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, de wervingsprocedure van A tot Z kan faciliteren. Dat kan ook inhouden dat ze externe recruitmentbureaus aanstuurt, of waar nodig structuur aanbrengt in het recruitment proces. Christel heeft de afgelopen jaren voor veel verschillende (internationale) opdrachtgevers gewerkt. Zo ook voor het Zwitserse Cavotec, dat een nieuw innovatiecentrum in Rotterdam opende. In 2022 heeft ze daar 8 senior specialisten geplaatst. Cavotec vertelt ons dat ze erg tevreden zijn over Christel en over de samenwerking met Habilis. “Christel begreep wat we nodig hadden en is in staat gebleken om de juiste kandidaten voor ons Innovation Center te vinden.”

Ook interesse in een interim recruiter van Habilis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht